2025-02-07 0 瀏覽
呢間炸雞店一直都試,因為見好多食評話炸得好juicy , 外脆內嫩,係出名嘅台灣過江龍炸雞店。但見到佢個雞扒份量好似好大,所以一直都未有機會試。近期炸塊做緊優惠,+$1可以多半份,所以就買咗份同屋企人一齊試吓。但係份量不多,半塊大概有6粒。 佢係炸完之後再剪細塊粒,最後係兜仔入面加粉攪勻再入袋。但係可以食落炸得出邊勁乾勁硬,中間又鞋又唔Juicy。而且中間厚肉嘅部份,都係冇乜味粉,冇乜味。我揀咗開枱粉,同埋麻辣粉,海苔粉味道一般,海苔味唔算太出。麻辣味好少少,有辣味,但係麻味太突出,有少少甜味。喂,不過味粉都挽回咗啲分數,起碼唔會想揼咗成袋雞。由於知道香港做食肆太困難,所以都唔會俾太低分,未至於太難食,都可以接受。但係個人而言,一試可以,再試就免。

炸雞塊(全份)

2025-02-06
15 分鐘 (外賣自取)