2021-06-01 139 瀏覽
呢間李家炸雞係我無意中發現,然後就一試難忘🤣 雖然餐廳嘅外型無其他韓式餐廳咁新潮吸引,但係佢嘅炸雞水準真係遠超一般嘅連鎖韓式餐廳。重點係~大份夾抵食!!!!😋-✨半半炸雞🍗甜辣炸雞 $93 + 青辣椒蛋黃醬炸雞 $113炸雞嘅份量一啲都唔少,最啱同朋友share食,性價比高高高( ˶ ̇ᵕ​ ̇˶) 炸雞外脆內嫩,外皮炸得香脆之餘,又鎖到肉汁,咬落口雞肉肉質嫩滑👍🏻 甜辣炸雞係韓式炸雞界嘅始祖🤣相信大家一定唔會陌生🤫~ 佢嘅醬汁一如既往,非常惹味開胃!! 相反, 青辣椒蛋黃醬炸雞比較surprise到我( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ 青辣椒蛋黃醬帶有一陣洋蔥味🧅,好香又唔會好濃烈,再配埋原味炸雞,一秒KO曬🤟🏻-✨芝士辣雞炒年糕🧀 $168雖然外表十分之吸引,望落有好多好多嘅芝士🧀,但食落口一啲芝士味都無(失望~) 加上佢嘅炒辣雞都較為遜色,雞肉係鞋颯颯的🥲 所以唔太推薦大家試呢個( •᷄⌓•᷅ )੨੨-✨泡菜餅 $128泡菜餅都係我最愛之一❣️又大份又好食(仲大塊過我嗰頭🤣),泡菜味都幾濃郁,塊餅食落又唔會好粉🤟🏻不過,真係有3至4個人先好嗌,如果得兩個人食應該會飽到傻咗🤫

半半炸雞

✨半半炸雞🍗