2018-06-07 127 瀏覽
今日返工好攰呀,所以決定獎勵自己,食返餐好既。之前行過nene chicken,見好多顧客食雞食得好開心,所以我都想開心一下餐廳外部裝修已經好吸引,有部大電視。餐廳內更加有特色,牆上有塊大大既「NeNe Chicken」燈飾,好搶眼!再配埋立體綠葉同牆磚圖案,好似去左韓國緍紗攝影場店舖既餐碟亦好可愛,細細隻,係自家設計。餐廳仲好貼心地提供即棄手套同丟骨既筒。未點菜前突然出現兩小碟前菜,真係幾細心,因為我已經好肚餓啦⋯食左幾口先點菜。酸蘿蔔好開胃,如果可以encore就好啦。餐牌有個好特別嘅餐,係韓牛芝士火鍋,好少係韓式餐廳見到。我其實好想食,但又想食飯,所以下次先食啦。炸雞有好多款,最後點了半份大蔥炸雞,係無骨既。炸雞面有好多大蔥,食完肯定會口臭,哈哈。除左大蔥,仲有個汁。食落有少少芥末味,又甜甜地,幾好味。雞件好滑,即使係無骨,但用手食係最地道既!芝士泡菜炒飯都好味,有好多芝士,可以拉絲啦,加埋蛋既味道都唔錯!份量都好多,可以三個人食。當然仲有我最愛即芝士年糕拌拉麵。拉麵甜甜地、辣辣地,係我鍾意既味道。不過年糕分量不多,如果可以多幾粒就好啦。我鍾意年糕多過拉麵呀!配埋飲品就圓滿啦!好

前菜

大蔥炸雞

芝士蛋拌泡菜炒飯

芝士炒年糕拌拉麵

配埋飲品就圓滿啦!好可愛既燈泡杯,仲識發光添。
熱情果soda
大蔥炸雞