2021-05-08
蒸廬全日套餐(飯+飲品)跟餐蝦餃蟹子燒賣皇雲石芝麻包士多啤梨蝦多士價錢💲: $58/ +$14/ $30/ $26/ $34好味程度😋: 3.5/5 (冇飯可以4)服務🍴: 3.8/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 3.5/5回頭率😚: 3.5/5-提到黃店點心肯定大家都會諗起蒸廬,佢而家係黃埔開左分店,我終於去左試下😆 點心唔錯,但蒸飯就....🙈-✅雲石芝麻包。芝麻控必食!個樣雲唔雲石就ermmm,但個包好熱辣辣,一撕開芝麻醬就咇晒出來😳 味道係擂沙湯圓個餡咁,起晒沙,唔會太甜😍-✅蟹子燒賣皇。真係幾大粒,蝦肉同豬肉的比例適當,食到蝦的彈牙同豬肉的味,不過唔會覺得有好多肥豬肉🐷-✅士多啤梨蝦多士。呢個係比想像好食😋 炸得香脆,一片麵包上面鋪左一大舊的蝦膠😬 蝦膠彈牙唔粉,落足蝦肉去整。成舊嘢有小小油,所以士多啤梨醬就可以幫忙中和下油膩感😜 士多啤梨醬唔人工味,係普通jam咁,有幾夾!-❌濃香流心蛋牛肉飯。係好似荷葉飯咁。首先飯粒太濕,個人好唔中意☹️ 仲要佢加左啲菜落去一齊蒸,d菜軟晒,又搞到成個飯有菜味🥶 流心蛋都唔係好流,已經熟了😥 牛肉就好似平時牛肉球個啲,口感比較似啫喱,帶啲
全日套餐(飯+飲品)
跟餐蝦餃
蟹子燒賣皇
雲石芝麻包
士多啤梨蝦多士
價錢💲: $58/ +$14/ $30/ $26/ $34
好味程度😋: 3.5/5 (冇飯可以4)
服務🍴: 3.8/5
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 3.5/5
回頭率😚: 3.5/5
❌濃香流心蛋牛肉飯。係好似荷葉飯咁。首先飯粒太濕,個人好唔中意☹️ 仲要佢加左啲菜落去一齊蒸,d菜軟晒,又搞到成個飯有菜味🥶 流心蛋都唔係好流,已經熟了😥 牛肉就好似平時牛肉球個啲,口感比較似啫喱,帶啲香菜的味。整體真係搞唔掂🥵 可能另外個啲會好啲。
🆗蝦餃。呢個跟餐加,ok既。係正常size,皮幾薄,但有小小皮餡分離。
整體點心幾好,飯好失望🥲