2016-07-13 2034 瀏覽
一直由六月中講到而家去挑戰大胃王,終於有一天要過海辦事順道參加,一入到去就說要挑戰大胃王,店員已清楚說明條款,同埋簽生死狀,開始拍照留念,再開埋FB LIVE 俾全世界知我參加大胃王挑戰,結果果然比想像中更難,連我也被相片騙倒了,原來係咁大碟.三十分鐘時限,一開始解決三條腸+肉丸,之後再解決吉豬,扒幾口飯再吃送,策略當然食左最側邊個D飯先,中間D飯太生硬,要撈汁才容易入口,當食到80%飯時,已經要企起身等待消化,不過時間永不停頓,當然要利用時間來刴碎兩塊神級漢堡扒先可以入口,最難入口就係兩塊神級漢堡扒,個時只剩餘10分鐘,當最後三分鐘時,兩塊漢堡扒只係食左半塊,唯有出殺手鐗,就係將漢堡扒整碎當藥丸咁吞,最後三十秒仍然有肉碎,無辦法,唯有頂硬上,到最後三秒完成創舉,好險!
大胃王咖喱飯
2016-07-11