2022-07-19
話說,喺 instagram 見到一位 foodie 介紹佢地新出嘅 MEAT FEAST , 話係「2人套餐大概會有3份前菜、1份小食、1大份牛肉拼盤(附3款牛肉),同2份甜品」, 仲要佢張相勁靚, 作為食肉獸, 立即 book 枱出發啦. 先唔講餐飯, 有樣野真係要「表揚」左先, 去到餐廳 由門口帶位, 到坐低, 到落單, 都無人同我地講過.. 佢地部冷氣係壞左.. 到坐坐下真係實在太熱, 我地同隔離枱前後左右全部人都係紅都面晒.. 問佢可唔可以開大少少冷氣, 佢先至話原來果日係壞冷氣, 作為佢所屬嘅集團嘅檔次旗下嘅餐廳, 呢樣我就真係覺得有少少天方夜譚嚟. 講返餐飯, 熱身嘅有沙律, Fish Tacos , Wagyu Carpaccio 同 Sausage Platter, 中規中矩, 比較出色嘅係個血腸, Wagyu Carpaccio 佢畀我地用果枝叉可能我唔識用, 其實唔係好用到, 嚟到主菜, 又係搞笑嘅, 開頭講左我係睇到人地嘅業配文話係有三款牛 嘛,
嚟到主菜, 又係搞笑嘅, 開頭講左我係睇到人地嘅業配文話係有三款牛 嘛, 落單嘅時候佢問我要牛定豬, 咁我話要牛啦. 跟住佢有位經理話 個餐係兩牛一豬, 咁我都同佢講返其實無乜所謂, 可以全牛咪全牛, 唔可以咪兩牛一豬囉, 佢個答案係「我地個餐一向都係兩牛一豬」, 咁就怪喇, 佢畀左啲咩各位 foodie 食嘅究竟? 味道嚟講, 其實唔差, 但係以佢呢個價位同 當日嘅環境. 真係食唔落..
最後介紹返, 佢wine list 上面嘅 Zinfandel 其實唔差, Zinfandel 嘅果味同果香 配紅肉 係唔錯嘅選擇