2022-07-27 38 瀏覽
雖然店舖好似主打雞煲加火鍋,但同朋友一坐低見到新推出既限時頭盤餐牌有麻辣烤魚,覺得好似特別啲,所以就轉左食麻辣烤魚Set C 澳洲M4和牛海鮮大滿貫 $398頭盤:重慶麻辣烤魚雖然見到個湯好紅好多辣椒咁,但我地叫左小辣,食落無想像中咁辣。烤魚好大條好多肉,而且唔多骨,配菜仲有豆卜,萵筍 ,高麗菜,兩個人食完頭盤都有少少飽!芝士焗大頭蝦 每人都有半隻跟餐送既大頭蝦,大頭蝦都幾大隻,肉質爽口彈牙駕鴦湯 +$30椰青香茅青檸湯/藥膳養生牛奶鍋因為烤魚試左麻辣鍋,所以打邊爐叫左兩個清啲既湯底。椰青香茅青檸湯有泰式感覺,酸酸甜甜,幾開胃,同海鮮都幾夾。藥膳牛奶鍋奶白色,味道都幾濃郁牛肉大滿貫店員會先上一客共有8款既牛肉拼盤,澳洲M4和牛、封門柳同安格斯牛小排係限量,其他都可以無限量添加。其中M4和牛雪花紋理最靚,牛味香濃,肉質嫩。另外任食牛肉當中最推介牛板腱,以任食質素黎講都算出色!海鮮拼盤海鮮有5款,包括鮑魚、青口、蜆、蝦同扇貝,全部都好新鮮,蝦鮮甜彈牙,鮑魚軟淋其他配料可以用手機落單或者係出面雪櫃自取。配料款式都幾多,有花雕醉雞、墨魚滑、蟹子蝦滑、花膠、木耳餃、脘魚片、廣島蠔、丸類同蔬菜等。
雖然店舖好似主打雞煲火鍋,但同朋友一坐低見到新推出既限時頭盤餐牌有麻辣烤魚,覺得好似特別啲,所以就轉左食麻辣烤魚

Set C 澳洲M4和牛海鮮大滿貫 $398

頭盤:重慶麻辣烤魚

芝士焗大頭蝦
每人都有半隻跟餐送既大頭蝦,大頭蝦都幾大隻,肉質爽口彈牙

駕鴦湯 +$30
椰青香茅青檸湯/藥膳養生牛奶鍋

牛肉大滿貫

海鮮拼盤

其他配料可以用手機落單或者係出面雪櫃自取。配料款式都幾多,有花雕醉雞、墨魚滑、蟹子蝦滑、花膠、木耳餃、脘魚片、廣島蠔、丸類同蔬菜等。丸類款式都幾多,比較特別係芋頭包心貢丸,入面包住粒芋頭,食落好綿滑,好似芋泥咁,幾好食。木耳餃入面係豬肉餡配木耳絲,口感爽脆。脘魚片好嫩滑,而且無骨,大啖大啖食都無問題!

飲品櫃都有好多唔同種類既飲品,有自家製既桂花烏龍茶、蜂蜜菊花露,而汽水仲有比較少見既枝裝可樂,平時少飲汽水都忍唔到要飲番枝!

甜品有2款品牌既雪糕揀,雖然另一款少見啲既品牌比較多口味選擇,但個人都係鍾意依雀巢雪糕多啲。