經過尖沙咀,特登去試下好唔好味。叫了一份招牌生煎包和一份菜肉雲吞水餃。要等10分鐘。等的過程是漫長的,因為好辛苦,係個舖頭門口好熱,又逼人(因為是條細細的出入通道),出晒汗。見到入面的員工包餃我買完發覺膠袋裡面冇餐具,舖面又冇,禮貌問句有冇餐具,等了許久,女員工只比一對筷子,自問未能用筷子夾起滑滑水餃,加上我想飲埋個湯,問她可否給匙羹,等了許久才給我。當時冇客人,好奇怪。舖面只有一處站立吃的地方,有點污穢,桌面佈滿上手客倒瀉湯水,地上有食物垃圾,是客人冇公德心,還是員工不關心或不夠細心?招牌生煎包(四小件)$30菜肉雲吞水餃(六大粒)$33個水餃雖皮厚但滑且足料有汁,夠大粒,好吃。個生煎包皮不是薄但是適中,有湯汁。價錢和質量比較下偏貴。在夏天係條人來人往的街道吃,出晒汗,令我覺得熱到自己都變成一件爆汁生煎包。但如果外賣回家吃,味道會否一樣呢?
經過尖沙咀,特登去試下好唔好味。
叫了一份招牌生煎包和一份菜肉雲吞水餃。
要等10分鐘。

見到入面的員工包餃

招牌生煎包(四小件)$30 菜肉雲吞水餃(六大粒)$33

招牌生煎包(四小件)$30 菜肉雲吞水餃(六大粒)$33

招牌生煎包(四小件)$30
菜肉雲吞水餃(六大粒)$33

菜肉雲吞水餃(六大粒)

個水餃雖皮厚但滑且足料有汁,夠大粒,好吃。

個生煎包皮不是薄但是適中,有湯汁。價錢和質量比較下偏貴。

但如果外賣回家吃,味道會否一樣呢?
2017-08-05
10 分鐘 (堂食)
菜肉雲吞水餃(六大粒)
  • 招牌生煎包(四小件)$30菜肉雲吞水餃(六大粒)$33