餐廳: 天仁茗茶 (新都城中心二期)
資訊:

2019-02-01 232 瀏覽
經過新都城就想飲杯天仁,之前來都要等得耐,所以今日下午來就無乜人,太好了!🍴因為腸胃問題,我要飲鮮奶茶先無事,不然就好容易唔舒服。呢個係我發現天仁有珍珠鮮奶茶後得岀來的結論。🥤本來想試黑糖,但已售罄。所以點了913鮮奶茶(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 也加了珍珠。比起平時飲開的珍珠鮮奶茶,今次這杯無咁重鮮奶味,茶味較重,而且鮮奶也無咁滑。不過之前在APM分店飲多,不知是否沖泡技術也有影響?🤔下次要去返APM分店試一下才行!還是用緊這個聖誕杯🎅🏻☃️題外,之前在另一分店有食茶葉蛋,真係好入味好好食😋
🍴
913鮮奶茶(加珍珠)

🥤本來想試黑糖,但已售罄。
所以點了913鮮奶茶(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 也加了珍珠。

還是用緊這個聖誕杯🎅🏻☃️

題外,之前在另一分店有食茶葉蛋,真係好入味好好食😋

2019-01-31
5 分鐘 (外賣自取)