2018-11-21 279 瀏覽
譽麵坊既南乳雞球米線,真係冇得輸應該係好多喺九龍城區讀書嘅人嘅中學回憶喔!!畢咗業幾年后再返嚟食,風味依然,只係物價上漲加左少少價,但仍然係咁抵食^_^!真係好大份,一份南乳雞球應該有六舊雞仲要舊舊都好大舊,即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,入面啲肉滑滑的。仲有個南乳醬真係好野味因為個南乳雞球已經做得咁出色,所以個米線係清清地雪菜湯底,perfect match個菜肉雲呑都不錯的,多涵,一個淨雲吞$34有八粒大大粒,好crazy🙈不過我是喜歡厚皮的,所以沒有比五星了~除咗南乳雞球,之前試過椒鹽肉排其實都幾好味嫁~嘢飲方面,好鍾意佢個茉香珍珠奶茶不過今次嗌咗少甜,就好似真係完全唔甜🤭,所以下次都係唔扮健康了,照原味就最正了。都不會太甜~而且珍珠是有咬口的
譽麵坊既南乳雞球米線,真係冇得輸

南乳雞球

菜肉雲呑

除咗南乳雞球,之前試過椒鹽肉排其實都幾好味嫁~
嘢飲方面,好鍾意佢個茉香珍珠奶茶

茉香珍珠奶茶
2018-11-21