2024-12-21
📍 Terrace in seaside(長沙灣)@terrace.in.seaside就嚟聖誕節🧑🎄點可以唔食返一啲聖誕主題嘅特色餐🎄估唔到喺長沙灣都可以望住維港海景😣真係一個令我喜出望外嘅地方!下晝5:00嚟到,仲可以望住日落食聖誕節大餐🧀日落再加埋聖誕老人🤶成個感覺都好溫馨同浪漫💕餐廳亦有設有戶外室內嘅位置歡迎各位狗主或者鍾意坐室外睇風景既客人享受😎無論坐室內定室外,環境一樣咁靚🩷✨不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫!朱古力窩夫外層香脆裏面軟滑暖笠笠,外層脆入面綿密,朱古力味濃之餘又唔會太甜,帶蛋香,仲有聖誕老人,特別配襯🎄另外加埋車厘子🍒草莓🍓份外夾😘✨超級肉醬芝士千層麵口感Q彈的自製蛋黃千層麵皮番茄醬味道很濃很酸跟起司結合的濃郁味道好融合一層一層堆砌出既千層麵烤至外皮酥脆誘人仲有芝士拉絲🧀✨輕盈又滿足的煙三文魚沙律煙三文魚份量比想像中多!而且唔會切得太薄有口感!三文魚夠肥美!三文魚嘅鹹鮮配清甜沙律菜,口感清新🩷✨ 綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶特別在於有棵聖誕樹🎄 係奶蓋上浮游~係用新鮮嘅西柚榨成果汁,配搭埋清新嘅綠茶 飲緊嘅同時又食到飽滿多汁嘅西柚肉,成個人好Fresh 念 清新又
@terrace.in.seaside
真係一個令我喜出望外嘅地方!
下晝5:00嚟到,仲可以望住日落食聖誕節大餐🧀
日落再加埋聖誕老人🤶
成個感覺都好溫馨同浪漫💕
餐廳亦有設有戶外室內嘅位置
✨不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫!
✨超級肉醬芝士千層麵
烤至外皮酥脆誘人
仲有芝士拉絲🧀
✨輕盈又滿足的煙三文魚沙律
✨ 綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
特別在於有棵聖誕樹🎄 係奶蓋上浮游~
係用新鮮嘅西柚榨成果汁,配搭埋清新嘅綠茶 飲緊嘅同時又食到飽滿多汁嘅西柚肉,成個人好Fresh 念 清新又解膩~
✨熬夜後要飲嘅菊花茶
連續返咗五晚通宵,見到呢個名,即刻嗌返杯嚟飲,即叫即沖嘅菊花茶,冇特別添加糖,特別清純,滋潤一下🌼