無本事做優惠,就唔好學人做,用「歧視」既眼光「釘」住顧客,連基本尊重都無!我係其中一個應用程式既付款會員,見到家香有優惠,雖然1張"買一送一"係主菜,而另1張"買一送一只"係前菜,但係自己好鍾意試新野,咁啱個日一家4人係灣仔,就諗住去試下,點知....... 態度無得再差:係門口入座時問,呢個優惠今日可唔可以用,帶入座嗰位鬍鬚哥哥,個樣已經變一變,個刻我諗,可能太少人用呢個優惠,佢未黎得切反應,所以先變面啫,所以我照入去坐低,其中一位侍應表示,需要確認我可以用幾個張優惠,同時,因為間舖好細,一眼睇晒,嗰位鬍鬚哥哥,就企係收銀位置,用「歧視」既眼光「釘」住我地成檯,雖然佢地真係無乜生意,但係我絶對唔係唯一顧客,我怕阻住人地收舖,所以好趕咁同老公傾食乜,無討論走唔走,侍應返黎,表示我可以用晒兩張,包括主菜及前菜,佢用手掌放左係餐牌上,表示邊度係主菜,邊度係前菜,當我同老公睇餐牌既時候,老公同我都發現當時侍應隻手,係有放係一項目叫「肉類」,我地就有疑問「肉類」係咪都入主菜類,所以我示意有問題,其中一位侍應過黎,有的悔氣話:係「主菜」,「肉類」唔係。我心諗,你隻手放埋嗰個位,好似我煩親你咁,算

態度無得再差:
係門口入座時問,呢個優惠今日可唔可以用,帶入座嗰位鬍鬚哥哥,個樣已經變一變,個刻我諗,可能太少人用呢個優惠,佢未黎得切反應,所以先變面啫,所以我照入去坐低,其中一位侍應表示,需要確認我可以用幾個張優惠,同時,因為間舖好細,一眼睇晒,嗰位鬍鬚哥哥,就企係收銀位置,用「歧視」既眼光「釘」住我地成檯,雖然佢地真係無乜生意,但係我絶對唔係唯一顧客,我怕阻住人地收舖,所以好趕咁同老公傾食乜,無討論走唔走,侍應返黎,表示我可以用晒兩張,包括主菜及前菜,佢用手掌放左係餐牌上,表示邊度係主菜,邊度係前菜,當我同老公睇餐牌既時候,老公同我都發現當時侍應隻手,係有放係一項目叫「肉類」,我地就有疑問「肉類」係咪都入主菜類,所以我示意有問題,其中一位侍應過黎,有的悔氣話:係「主菜」,「肉類」唔係。我心諗,你隻手放埋嗰個位,好似我煩親你咁,算~~~~諗住唔同你地拗,食完走,而當時,個位鬍鬚哥哥,全程都仲係「釘」住我地,你以為佢好好服務咩,諗住黎招呼我地,錯!!佢全程都無過黎,連埋單都唔係佢,佢既責任只係「釘」人!
到我地叫菜,唔知係咪因為我地都叫左好多菜,唔係全部淨係用"買一送一",仲有叫3本飲品,額外仲有其他食品,落完單之後,每個侍應塊面,變番正常既「顏色」,有番「正常」的笑容,可能再加上,我叫幾樣野,已經有兩樣係買晒,所以侍應都會有少少禮貌咁,叫我地揀過其他,我從來無覺得侍應需要四萬咁口,但係絶對唔係「黑面」加「悔氣」,仲要被「歧視」,好明顯,落左單前後,改變好大~~~~
其實,如果無本事做優惠,做乜仲要一邊做優惠,一邊係度趕客呢!!

食物只屬普通,有的叫難食:
食物質素普通,個蒜泥白肉「鞋」口,飲品配搭係特別,但係又唔係好飲,炸雲吞,雖然炸得脆,皮多過醬,全程好似淨係食緊雲吞皮,仲有其他,都唔值得評語,普通。

總括黎講:有唔係出色既食物素質,有咁既服務態度,唔使錢我都唔會再食,雖然,你可能話,我無優惠去食,佢地應該唔會咁差態度,但係好難怪,唔知佢地去咩標準去「歧視」客人,俾我就唔會去受氣,出街食咁多次,除左街坊食肆可能預左有咁既服務態度,表面好似好高檔,而又無同佢地嘈過,都可以有咁「待遇」,我都係第一次!
2018-07-11
用餐優惠