2017-11-20
今日個friend 嚟探我隻狗狗,玩完後就去食飯飯,我帶朋友去最多餐廳既一條街叫佢選,佢唔食辣,又唔想食湯粉,所以選左西餐,我話食過晉家幾好,就食多次! 在Pizza同意粉之間,我地選左Pizza, 這Pizza 材料簡單,只有芝士,蕃茄同辣肉腸,但係何其香,芝士很濃,辣肉腸薄薄的,唔會咁有罪惡感。 之後就係羊扒,本來想叫羊架,點知無矖。原來羊扒都好好肉地,超香香草味,羊肉外面焗得很脆,但係啲肉仲係好juicy,得多肉汁, 唔難咬,易咬開,仲要幾大份吓。另一重點係個烤蒜頭,粒粒大顆,飽滿,一啲都唔重蒜味,食完唔會口臭,又有特色。 朋友想食甜品,點了客士多啤梨窩夫, 其實我已經食到好飽,但都覺得好味,真正外脆內軟,而且真係好香, 士多啤梨雪糕有啲似糖,十分香滑,不過如果有得加配啲朱古力醬食就更好了! 雖然連埋甜品只係點左三樣嘢,但每樣份量大,都好夠飽,啲嘢食present 得幾靚, 幾有心思亦都有影相位呢!朋友都話幾鍾悥依間餐廳, 下次可帶佢朋友嚟試.