2023-04-16 272 瀏覽
假日就係想悠閑咁過,瞓到自然醒,起咗身之後走去食個悠長brunch😆揀咗去銅鑼灣新開嘅小鍋霸食「無限時吃到飽套餐」,「Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片套餐」$308一位,七點前離座仲有八折添。餐廳喺大廈地庫,新裝修,佔地唔大,不過座位寛敞舒適。15款湯底選擇,麻辣、藥膳、蕃茄湯底都有,一入店就聞到好香椰子味,我哋就揀咗「藥膳椰子雞涮涮鍋」,入面有大大件嘅彈牙雞腿肉。飲品選擇超多,香芋雪香、朱古力牛奶雪香上面都有脆脆苤芽好味道,台灣特級咖啡、愛文芒果茉莉花茶有特色,食得油膩就叫杯無糖茉莉花茶解解膩。Prime Grade牛肩胛肉同西班牙豬肉片都係大而薄片,焯一陣就食得,肉味濃郁。生猛海蝦同是日海鮮(蜆),大隻又鮮甜,叫咗好多次!其他火鍋料好似:手工黑松露芝士豬肉餃、蘑菇芝心堡、芝心牛丸、墨汁墨魚滑都係中上水平。最後一人一個貴價雪糕,完滿呀!食咗四個幾鐘嘅big big brunch,晚餐都唔駛食喇!

餐廳喺大廈地庫,新裝修,佔地唔大,不過座位寛敞舒適。

生猛海蝦同是日海鮮(蜆),大隻又鮮甜,叫咗好多次!

最後一人一個貴價雪糕,完滿呀!