2023-04-20 30 瀏覽
成日路過海港城都見到呢間餐廳大排長龍,上網Check咗原來係間大有來頭嘅漢堡店,全球最佳漢堡店中,唯一一間係香港既。The Gold Standard 黃金堡咁難得排左入黎食,就當然要試下最勁既黃金堡!包含左2塊4oz牛肉 、2塊芝士、煙肉、酸瓜、洋蔥 、生菜 ,上到黎份量果然唔惹小,勁大個!最欣賞係牛肉非常juicy,一咬落去好多好多汁,但同時塊包又唔會浸到濕左,而且質地鬆軟之餘又香脆TERIYAKI CHICKEN BURGER 照燒雞堡揀左個牛堡,另外都想試下雞堡得唔得,原來都係咁掂!燒雞帶有少少煙燻味,配上洋蔥 、生菜 同自家製照燒汁,所有配料都好matchCHEESE FRIES 芝士薯條薯條本身炸到好鬆脆,但有芝士既地方就少不免淋咗,不過都好好食SWEET POTATO FRIES 自家製番薯條覺得比薯條更好食,粗切嘅番薯咬落外脆內軟,口感紮實,而且有甜甜嘅番薯味,非常滿足!ARNOLD PALMER檸檬冰茶屬於比較大人嘅口味,茶味濃而且唔甜,都幾解渴Asahi 生啤大大杯,配漢堡包好爽嘢食非常之啱我口味,環境都有100分,可以望住個海景食漢堡包,真係冇得頂!平日夜晚去排半

The Gold Standard 黃金堡

TERIYAKI CHICKEN BURGER 照燒雞堡

CHEESE FRIES 芝士薯條

SWEET POTATO FRIES 自家製番薯條

ARNOLD PALMER檸檬冰茶
屬於比較大人嘅口味,茶味濃而且唔甜,都幾解渴

Asahi 生啤
大大杯,配漢堡包好爽

嘢食非常之啱我口味,環境都有100分,可以望住個海景食漢堡包,真係冇得頂!平日夜晚去排半個鐘左右都有得食,都可以接受,下次會再嚟