2023-05-05
二訪呢間cafe, 第一次去係因為路過太子,見到呢間storefront 好靚,米黃店面加上木系裝修。上一次覺得食物好食+性價比又高所以今次再訪🍽️餐廳有lunch set+dinner set,每個set都可以加小食同甜品,每樣都係$28-$48,我地加左唔少😂餐仲有跟餐湯/沙律同飲品🧅脆炸新鮮洋蔥圈 $28即叫即炸,洋蔥圈炸得超香脆,炸粉唔會太厚同唔會炸得太乾,🐣水牛城雞翼 $384隻,水牛城雞翼調味超惹味,酸酸甜甜加微辣,作為開胃前菜好正🍝意式芝士肉醬焗千層麵 $102即叫即焗大概要等20分鐘,但剛好食完意大利飯就有。千層麵好足料,肉醬同芝士鋪滿毫不手軟咁整個千層麵,最面嘅芝士焗至焦香,鍾意食千層麵絕對唔可以錯過呢個!🐟比目魚扒黑松露意大利飯 $138比目魚好厚肉,魚皮煎得金黃香脆,肉質好嫩滑。意大行飯加左忌廉同芝士,口感濕潤creamy, 仲有少少拉絲感覺。黑松露味夠香濃,每啖飯都充滿黑松露味🍰雙重朱古力麻糬蛋糕 $38黎owens 當然想瘋狂點甜品!而且仲環係麻糬控天堂!大家記得入門口留意下雪櫃有咩甜品或者問下職員,今日有三款卷蛋朱古力卷蛋夾住朱古力mousse ,中間有原粒麻
🧅脆炸新鮮洋蔥圈 $28
即叫即炸,洋蔥圈炸得超香脆,炸粉唔會太厚同唔會炸得太乾,
🐣水牛城雞翼 $38
🍝意式芝士肉醬焗千層麵 $102
🐟比目魚扒黑松露意大利飯 $138
🍰雙重朱古力麻糬蛋糕 $38
朱古力卷蛋夾住朱古力mousse ,中間有原粒麻糬,朱古力蛋糕唔會太甜。仲有我最鍾意嘅lotus 餅
🧀麻糬巴斯克蛋糕 $38
巴斯克蛋糕就食得多,有麻糬嘅都係第一次食。芝士蛋糕香濃綿密,底層有軟綿綿嘅麻糬。不過呢個比較甜,食食下會有d膩
,建議share食。
🍵伯爵茶麻糬提拉米蘇 $48
本身唔特別鍾諗伯爵茶但因為有麻糬大大加分, 底層有粒粒麻糬 ,麻糬嘅煙韌口感有助令tiramisu 增加口感,tiramisu嘅伯爵茶,咖啡同酒味平均。
🥭芒果奶昔+ $24
賣相精緻,奶昔夠滑,不過如果芒果味再重d鮮d會更好
☕️Latte +$19
咖啡入口順滑,不酸同夠香
👑食物質素高,仲要食左成十樣野,人均都只係$250,加上店員都好好禮貌,好值得encore 再encore!