2023-08-06
呢間你開咗冇幾耐嘅時候,已經留意到佢悶外有標示無障礙入座安排,於是上次約咗一大班人諗住去食下午茶,但當時人太多,我哋又有成兩三部輪椅,當時其實畀佢哋婉拒入座,心有不忿,懷疑佢哋門外嘅標貼其實係假嘅。隔咗好耐之後,今次咁啱約咗朋友食完lunch之後返教會,於是就在嚟呢度睇下佢哋係唔係會安排輪椅入座;今次雖然都係full House,但係望落去冇咗長長嘅人龍,所以同職員講有輪椅嘅時候,佢哋都好細心安排適當座位。餐廳面積雖然細,但上上下職員都算有善,而且個裝修都幾靚,睇得出嘅細心。我哋分別叫咗兩個餐,大蝦喇沙配炒滑蛋多士,及安格斯漢堡咖哩滑蛋飯,兩份都係跟餐飲。食物攞到上枱嘅時候,心中都嘩咗一聲,想唔到有咁足嘅份量;今時今日以呢個價錢,會有一人餐食唔曬嘅份量人,可以話係難得。分量多,外貌見得人,味道又好食;怪不得佢係北角佢仲多美食中,依然能屹立幾年,沒有被疫情拖垮,真心值得推薦大家幫襯。