2011-06-21
跟朋友提到大坑有好多好野食,就上openrice search下,搵到呢間餐廳見到好多positive既comments就決定一試。一入到餐廳,雖然唔大,但裝修乾淨又夠光,仲有隻好得意既熊貓吊左係天花板到!打開餐牌,好多野都好想試,最後嗌到成table都係野食。日式咖哩炸免治豬肉餅飯(中辣)個餅炸到外脆內軟,免治豬肉口感軟滑,一啖飯加上免治豬肉餅仲配埋少少咖哩汁咁食真係好正!我覺得好味過豬扒worrrr 日式咖哩炸蝦飯(中辣)試左一隻蝦,佢個脆皮唔會好似出面有d日本餐廳咁炸到好厚,佢係薄薄一層咁。隻蝦都幾大隻 好味道!咖哩免治肉碎配多士我一開始係到揀應該嗌咩好…大蝦?!帶子?!肉碎定係炸免治豬肉餅呢?最後都係要嗌個咖哩肉碎做小食因為實在係決定唔到呀!我發覺佢配多士都幾好味架worrr,唔知配飯會唔會仲正呢?下次一定要試!佢個味係帶少少辣,肉碎其實唔係好多。今次我同朋友都係嗌中辣,個咖哩一食入口先食到甜味,到吞既時候就開始覺得辣喇。都幾辣架其實,但係我好鐘意!hehe 不過價錢係貴左dd,因為份量唔算好大,女仔可能一碟就岩岩好,男仔一定唔夠飽! 一個飯都要$8x,我同朋友今次仲嗌左兩個小
打開餐牌,好多野都好想試,最後嗌到成table都係野食。
日式咖哩炸免治豬肉餅飯(中辣)
日式咖哩炸蝦飯(中辣)
咖哩免治肉碎配多士
不過價錢係貴左dd,因為份量唔算好大,女仔可能一碟就岩岩好,男仔一定唔夠飽! 一個飯都要$8x,我同朋友今次仲嗌左兩個小食同野飲,埋單都200蚊位呀!
雖然貴,但一定有下次。