2017-09-25
荃灣出名多好嘢食,朋友帶咗我去呢一間甜點sweet heart一般糖水舖只係食糖水,但係呢間提供多國菜飲品同埋甜品,款式多籮籮,係我見過一間甜品款式最齊全嘅鋪頭。首先我哋帶咗一碟黑松露蘑菇意粉$50,忌廉味非常重,意想不到的是蘑菇嘅份量是海量,一點也不吝嗇。另外忌廉汁嘅味道非常香濃,帶有很重嘅黑松露香味,呢個價錢絕對係高質嘅。另外食嘅係芝士煙肉火腿牛角配蟹柳沙律$42,牛角包非常香脆,食慾大增,裏面夾着新鮮嘅蕃茄片,微鹹嘅煙肉、生菜、沙律醬、芝士片,非常好食,是一樣非常健康嘅小食。旁邊有細細的沙律,分別係有蟹柳、粟米、車厘茄,味道OK,少鹽少油,是健康之選。跟餐有免費飲品,比較貴嘅就補差價。我點左一杯韓國蜂蜜紅棗茶,都唔算甜,但係非常健康,熱飲仲有其他選擇,而朋友帶咗一杯青檸梳打(加$2),佢話味道唔錯,好夠氣最後食咗桃膠燉鮮奶$46,鮮奶味好重,熱食非常之正。一粒粒的桃膠的黏性很強,Q彈得像啫喱一般。價錢親民之餘,仲好大份,值得再嚟。希望這間小店長做長有,更希望多些人認識。
最後食咗桃膠燉鮮奶$46,鮮奶味好重,熱食非常之正。
一粒粒的桃膠的黏性很強,Q彈得像啫喱一般。
價錢親民之餘,仲好大份,值得再嚟。
希望這間小店長做長有,更希望多些人認識。