2009-07-06 71 瀏覽
是日lunch不想吃得太豐富, chocolux既lunch set有crepe食, 所以過左去pp3試埋佢個朱古力食客不多, 要了個chicken and guacamole crepe set ($58), 加$10可以轉50%/72% cocoa既朱古力, 揀左後者, 雖然係大熱天時, 但係都揀左熱飲crepe: 個皮煎得幾靚, 少少燶, 薄薄地幾脆幾可口, 入面既餡亦幾豐富, 雞肉, 牛油果醬, 薯仔粒, 蕃茄, 同埋芝士, 好足料, 望落好似幾薄身細件, 但係其實食晒都幾飽, 同埋一定要趁熱食, 影多兩張相個crepe放涼左就冇咁脆, 立即失色不少!72% cocoa hot chocolate: 朱古力可可濃度真係幾高, 不過bitter味唔夠, 只係一味夠濃, 以signature drink黎講勉強合格, 因為都唔細杯, 後尾飲到好滯飲唔晒classic dark truffle: 去佢個網見到有張coupon, 凡惠顧就送一粒truffle, 仲有dark rum揀, 不過試左原味dark先~可可粉佈滿truffle既外層, 咬落去係微脆既朱古力, 之後半溶既朱古力迅

classic dark truffle: 去佢個網見到有張coupon, 凡惠顧就送一粒truffle, 仲有dark rum揀, 不過試左原味dark先~可可粉佈滿truffle既外層, 咬落去係微脆既朱古力, 之後半溶既朱古力迅即流出來, 涼涼的, 很滑很creamy, 係口腔中打滾, 甜苦味同時輕易感受到, 我這個朱古力迷就這樣滿足了~

環境: cafe係pp既通道一旁, 午飯時間經過的人亦特別多, 吃起來時比較拘謹, 不過軟墊椅坐得蠻舒服
服務: 侍應服務周到, 落order既時候truffle takeaway, 本身跟埋crepe一齊俾我, 不過隔一陣侍應話驚佢會溶幫我雪住先, 夠細心

食物: 要個light d既lunch, 係個不錯既選擇, 唯其他食物比signature drink表現得更出色
Chicken and Guacamole Crepe
72% cocoa hot chocolate, classic dark truffle
2009-06-25
  • classic dark truffle