2024-02-03 536 瀏覽
去咗間食鍋嘅地方,第一印象就係新鮮過癮,唔駛講,直頭係色香味俱全🍲!首先,個牛拼盤就攞咗鏡,牛利托、牛根啲肉質滑嫩,嚼勁十足,每一樣都係香噴噴,有股淡淡嘅甘香。湯底就下咗注蕃茄豬骨😋,酸酸甜甜嘅湯味,夠晒提鮮!跟住中場休息咗下,來個四寶丸。ID叫我特別鐘意嗰墨魚丸,真係爽口得嚟又彈牙,好過癮!我仲攞咗啲餃子類嘅雙拼,喺雲吞同水餃當中游走,每一啖都係有驚喜,皮薄肉嫩,新鮮到爆!又點少得揚州炸魚皮拌蓮藕片呢個神招式,一啖下去嘎吱作響,夠晒口感。啲西洋菜金菇就嘆咗佢清新爽口,整體來講,均衡又美味🥬!食到最後,之不過個肚仔有限,仲留有啲遺憾……嗰種服務好到不得了,環境又整齊,正喎~下次有朋友聚舊,一於直奔呢間,大家一齊食個夠本!