2010-10-06
由於男友係唔好食刺身既關係,由其係唔食魚,所以攪到我都小食日本野!但係男友又知我好鍾意食日本野,所以每次食親日本野都會揀【夏雪】,因為呢度多熟食既壽司!加上呢d好似9點後定10點後半價,諗唔到食咩都會揀【夏雪】。今晚去到唔駛等,冇人排隊又唔駛拎飛仔等位,真係好啦;其實次次黎都唔駛點等位,因為我地同男友都係夜鬼,所以唔駛同早輪既人爭!不過夜晚半價既優惠,【夏雪】提高左每人既最高消費為80蚊一位,記得之前好似係60蚊架咋,Anyway 每人80蚊都好易reach到既!個人覺得【夏雪】既熱壽司係得架,生方面就真係不及... 但係咁既價錢就真係唔好多多要求。海膽雞軟骨 → 每次黎親一定要order,因為個海膽醬真係好好味!日本珍珠蠔壽司 → 細細件,半價後14蚊就可以食當生蠔,唔好咁高要求!帶子壽司 → okay海膽壽司 → okay蟹子壽司 → okay軟殼蟹壽司 → 應該係岩岩即刻炸起,熱辣辣好好味!大海老壽司 → 嘩!呢個係最出色架自配創意卷物8件 → 鰻魚 + 大海老,2款都咁好食!
帶子壽司 → okay
海膽壽司 → okay
蟹子壽司 → okay
軟殼蟹壽司 → 應該係岩岩即刻炸起,熱辣辣好好味!
大海老壽司 → 嘩!呢個係最出色架
自配創意卷物8件 → 鰻魚 + 大海老,2款都咁好食!