2021-08-15
餐廳有少少難搵,但入面環境幾好平日夜晚6點9左右到,未算多人,所以坐得都舒服唔會迫-龍蝦湯流心牛角包😋😋😋夠熱嘅,一切開已經流曬啲龍蝦湯出嚟,啱晒打卡🤣🤣龍蝦味都幾重,唔會係化學嘢味精味,配埋croissant嘅牛油香唔會覺得膩,勁夾🥰不過我哋食嗰個好似有少少燶咗🥲-Wagyu Beef Cheek w/ Taro and Potatoes 😋😋😋😋個面頰肉好嫩好juicy!🥰芋絲炸過之後幾香,黑蒜薯蓉十分幼滑唔會有粗粒,兩樣加埋口感非常豐富-Bacon-wrapped Lamb Shoulder w/ Mash# 😋😋😋呢個唔記得影相添😢羊肩肉同樣好嫩,羊膻味唔重,同個咖哩醬好夾😊同和牛面頰一樣係配薯蓉,望落去份量雖然精緻但都絕對食得飽🤣-Sparkling Peach Cheesy😋😋桃味唔太夠,似飲普通汽水🥲但芝士奶蓋夠厚,亦重cream cheese 味~-Sous vide Crème brûlée 😋😋😋😋本身淨係諗住是但叫啲甜品,見佢真空慢煮咁得意所以叫嚟試試😂但呢個連唔鍾意蛋黃味嘅男朋友都覺得好好食!!同一般嘅焦糖燉蛋唔同,呢度嘅係比較creamy,似半融化狀但係係暖暖
平日夜晚6點9左右到,未算多人,所以坐得都舒服唔會迫
龍蝦湯流心牛角包😋😋😋
Sparkling Peach Cheesy😋😋
Sous vide Crème brûlée 😋😋😋😋
本身淨係諗住是但叫啲甜品,見佢真空慢煮咁得意所以叫嚟試試😂但呢個連唔鍾意蛋黃味嘅男朋友都覺得好好食!!同一般嘅焦糖燉蛋唔同,呢度嘅係比較creamy,似半融化狀但係係暖暖哋嘅雪糕🍦蛋黃味亦好濃,配埋面頭一層脆脆嘅焦糖,勁幸福🥰