2022-01-05 1160 瀏覽
1月4日,一家四口在這間,以燒鵝及海鮮作為排頭的,明星酒楼食晚飯,當然要一試此店嘅,招牌燒鵝及清蒸海鮮,當晚合共點了8個餸菜,最先出場係此店號稱嘅,金牌燒鵝,但此碟鵝一擺上枱,我就心知不妙,個外觀完全唔討好,D鵝肉扁撻撻,個皮一睇就知係淋嘅,果然一食落口,大,细仔仔,及靚媽都都此碟燒鹅,極度失望,除咗鹅肉温度夠熱,其他就一無事處,此店嘅招牌燒鹅,祇值E级評分,至於跟住陸續上枱嘅小菜,都有C+至B级水準,至於此店另一招牌菜海鮮,就壓軸出場,當晚我點咗條東星班,可能真係,好物尋歸底,此條魚蒸得非常出色,火候,時間恰可,魚肉嫩滑又夠熱度,係全晚最精彩嘅菜色,有A++評分,總結此店,地方闊落,坐位舒適,侍應招呼到位,除燒鹅外,我對今晚各款餸菜,都算滿意,加上價錢親民,到此店食晚飯亦是一個錯的選擇