2022-05-23
共度一燒荃灣野食出名多 但裝修新穎同串燒好食就好少👍🏼今日試左荃灣呢間好打卡既串燒店!一入到去見到有張高bar枱,就揀左黎坐~Menu上除左串燒,仲有我最愛既酸辣粉,嗌左一碗同朋友share,店員話份量都多,可以share!!😉酸辣粉類🍜揀左紅薯粉,口感煙靭!個湯揀左多酸+BB辣 個味道正到想飲晒碗湯~我覺得好出色..已經唸定下次可以一個人入黎食一碗✌🏼串燒類🥢選擇都好多!職員推介左五花腩串、泰色豬頸肉、蒜香粉絲扇貝..另外我地揀左金菇肥牛卷🥩、牛舌芯、雞軟骨、白鱔、台灣腸、雞泡魚乾🐡、韭菜🥬、翠肉瓜🥒、茄子🍆、一口蕃薯🍠、菠蘿🍍、上湯煮花蛤!全部既上菜速度都好快..味道亦都好夠!可以揀辣同唔辣,大部分串燒我都揀唔辣但都好出色 好入味👍🏼特別要讚下雞泡魚乾🐡真係勁好味 燒得岩岩好 👍🏼配埋沙律醬簡直係食極都仲想繼續食!燒茄子🍆都熱辣辣 食晒成條最後一啖都係熱既~正!價錢方面適中~環境同男店員服務係大讚👍🏼一定會再黎食!😋共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖
一入到去見到有張高bar枱,就揀左黎坐~
酸辣粉類🍜
串燒類🥢
燒茄子🍆都熱辣辣 食晒成條最後一啖都係熱既~正!
價錢方面適中~環境同男店員服務係大讚👍🏼一定會再黎食!😋
共度一燒 (荃灣)
荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖