2022-02-02
※位置/環境※如果唔熟觀塘既工廠區,唔知會唔會有d難找。比較易行既方法,係觀塘A2 apm出口出,向Godiva方向繼續行,經過港貿中心,落電梯從巧明街地面出,轉右直走,至第一個街口轉右,行前小小,見到生果檔既左邊就到世貿大樓。Cobber係1/F,但lift唔可以直到。一係搭lift到2/F落一層;又或者係地面生果檔行入去,左手邊樓梯上一層。※服務/流程※環境唔錯,幾別緻悠閒。就算叫外賣,都要掃QR code自己落單落完單,就去cashier俾錢。其實我覺得有d唔方便,明明外賣之嘛,點解唔直接cashier叫野食,即刻俾埋錢。外賣有九折。※食物※1. tiramisu lava ($98) ☆☆☆☆☆終於拎到返屋企!除左tiramisu,仲有一盒cream,可可粉,同朱古力豆。跟住指示:1.倒cream2.倒可可粉3.放朱古力豆拌碟4.就可以向上拉起膠圈預備睇tiramisu lava爆發喇!記得take video!超超超超好味!!咖啡酒味恰到好處,d cream好好味,又唔會太甜。蛋糕、手指餅、cream、可可粉,再加埋朱古力豆,好豐富既口感、味道同質感。超好味!等疫情好d,一定
如果唔熟觀塘既工廠區,唔知會唔會有d難找。
比較易行既方法,
係觀塘A2 apm出口出,向Godiva方向繼續行,
經過港貿中心,落電梯從巧明街地面出,
Cobber係1/F,
但lift唔可以直到。
※服務/流程※
環境唔錯,幾別緻悠閒。
就算叫外賣,都要掃QR code自己落單
落完單,就去cashier俾錢。
其實我覺得有d唔方便,
明明外賣之嘛,
點解唔直接cashier叫野食,即刻俾埋錢。
外賣有九折。
※食物※
1. tiramisu lava ($98) ☆☆☆☆☆
終於拎到返屋企!
意大利芝士熔岩
跟住指示:
1.倒cream
2.倒可可粉
3.放朱古力豆拌碟
4.就可以向上拉起膠圈
預備睇tiramisu lava爆發喇!
記得take video!
tiramisu lava
超超超超好味!!
咖啡酒味恰到好處,
d cream好好味,又唔會太甜。
蛋糕、手指餅、cream、可可粉,再加埋朱古力豆,
好豐富既口感、味道同質感。
超好味!
等疫情好d,一定黎嘆個堂食!