2021-08-25 125 瀏覽
位於堅尼地城的Lemon Grass By Fast Gourmet(享慢煮泰)是一間fusion餐廳,環境好舒適,並且設有吧枱,好chill好休閑。堅尼地城的慢活氛圍造就了這些餐廳的渡假式chill爆特色,令人身心放鬆,心情也會好起來。食完飯仲可以海邊散散步,唔怪得咁多外國人喜歡來這邊。餐廳樓底夠高,採光明亮,摩登又有東南亞氣息,影相打卡一流。選擇很多, 可包括2至4個course ,main course 也有八款選擇。 另有單點餐牌,當然叫 set會係更抵食。2 Course $1583 Course $2084 Course $258我地揀左一個2 Course同一個3 Course.當然呢度系必食特色牛角包,我哋點左一個冬蔭龍蝦湯流心牛角包🥐同一個法式龍蝦湯流心牛角包🥐把香濃的龍蝦湯加上冬蔭香料辛辣味釀進包內,輕輕切開,湯汁流心十分豐富,龍蝦湯不斷湧出來!好正!法式龍蝦湯流心牛角包法式龍蝦湯注入牛角包內,新鮮熱辣,牛角包夠酥脆, 充滿牛油香,同龍蝦冬蔭的區別系,呢個冇辛辣味,但龍蝦味更厚重香濃。真空慢煮挪威三文魚配冬蔭公燴飯三文魚厚切,肉質嫩滑,冬蔭公燴飯非常入味,入口開胃

餐廳樓底夠高,採光明亮,摩登又有東南亞氣息,影相打卡一流。

2 Course $158
3 Course $208
4 Course $258

我地揀左一個2 Course同一個3 Course.

法式龍蝦湯流心牛角包

真空慢煮挪威三文魚配冬蔭公燴飯
三文魚厚切,肉質嫩滑,冬蔭公燴飯非常入味,入口開胃不覺得辣,仲用左紅辣椒絲做點綴,這樣的配搭很有創意!

蟹肉流心蛋龍蝦汁燴飯,整破隻流心蛋同龍蝦汁燴飯撈埋一齊,更加creamy!拌有脆蒜片,香口又多層次,好味!
甜品揀左椰子雪糕配風乾鳳梨及紫糯米.
雪糕椰子味突出,風乾鳳梨甜而爽口,加上紫糯米的色彩,賣相不錯。

竟然有燕麥奶同芝麻豆奶飲,感覺好健康,味道也不會太甜,尤其係芝麻豆奶,勁香濃的芝麻味,值得一試。