2018-06-11
2082 瀏覽
係元朗行完街其實都好多食店可以選擇,而我地今次黎左翠園叫左個套餐貪方便,唔洗諗食咩,大包圍一渣橙汁,咁既份量分到5杯左右~琵琶豬,我覺得偏肥,但個皮好脆,一放入口厚滑既肥膏,厚簿適中既豬肉,零舍香口黑松露帶子西蘭花,個黑松露味唔算突出,蝦球唔係原隻蝦,係蝦膠黎既所以食落口既口感好滑,西蘭花亦唔會好淋花膠雞絲燕窩,好多料,岩岩好一人一豌冇多冇小,味道偏淡,花膠好彈牙呢個我地最中意呀~!炸鮮奶+沙律蝦,佢個炸鮮奶唔會好甜,外層炸到又香又脆,入面係好滑既鮮奶,正。而且沙律蝦夾埋D菜食一D都唔溜脆燒雞,真係脆,雞肉唔鞋,而且佢個皮唔會燒得好干,仲有小小肥膏,三重口感<3瑤柱甫,大大粒瑤柱,呢個送飯好鮑魚冬菇,原隻鮑魚,個玻璃汁整得好香夠結身沙巴花尾斑,魚肉好滑,不過唔算好大條,6個人食有小小細條呢個荷葉飯真係好香,但飯粒既色炒得唔太平均,所以一D有色一D冇色。但荷葉香氣十足,飯粒分明~配埋佢地呢個食小小都好夠辣味既辣油,味道更加出色甜點要叫先會上菜,呢方面係幾好既安排,但落單果陣冇人同我地講過,所以等左好耐先知要叫先起,呢點要留意喇~呢個芋頭西米露,芋頭好淋,好香,西米露真係食到一粒粒
叫左個套餐貪方便,唔洗諗食咩,大包圍
一渣橙汁,咁既份量分到5杯左右~
瑤柱甫,大大粒瑤柱,呢個送飯好
鮑魚冬菇,原隻鮑魚,個玻璃汁整得好香夠結身
沙巴花尾斑,魚肉好滑,不過唔算好大條,6個人食有小小細條
配埋佢地呢個食小小都好夠辣味既辣油,味道更加出色
甜點要叫先會上菜,呢方面係幾好既安排,但落單果陣冇人同我地講過,所以等左好耐先知要叫先起,呢點要留意喇~呢個芋頭西米露,芋頭好淋,好香,西米露真係食到一粒粒,而且唔會甜,勁中意<3
呢個壽包有蛋黃,白蓮容係入面,勁多餡
最後要講返,我地呢個餐係唔洗俾茶水果D費用,但唔知點解,黎第一張單時收左我地呢個費用,之後冇耐又再黎多張單,價錢又唔同,問張信用卡去左邊又冇人答到,有小小亂,可能人手唔夠。咁當然最後係解決左既~所以對單真係好緊要嫁~!
但都想講返,員工既服務都幾好~