2021-12-31
來自倫敦嘅人氣牛油果主題餐廳Avobar 最近喺尖沙咀K11 MUSEA開佐首間分店😍😍😍🥰🥰由前菜到甜品都配搭咗軟熟嘅牛油果🥑一向都鍾意食牛油果嘅我當然要去試吓啦當中我最鍾意嘅就係🥑Avo Bun Lobster 🦞 外層用咗牛油果代替漢堡包😍,上層龍蝦🦞肉質鮮嫩彈牙啖啖肉👍🏻👍🏻配搭熟軟嘅牛油果🥑真係超滿足🥰🥰🥑Rainbow Fish Bowl 呢款沙律配有三文魚、吞拿魚、鱸魚刺身🙈但要留意番,味道同我哋平時食嘅刺身唔同,佢魚味偏濃但加埋沙律醋酸酸地,都幾開胃嫁🥑Chicken Avocado Toast雞胸肉灑上佐自家調味配料配搭牛油果粒,味濃特出🥑 Tiramisu Green用牛油果打成嘅Cream 口感幼滑,Cream 與 Cream 之間有層浸左咖啡酒嘅蛋糕相隔,層次豐富,令人忍唔住一口接一口🥰🥰🥑Choco Avo Brownie 估唔到Brownie都可以配搭牛油果😍Brownie 中層有牛油果夾心,我個人覺得甜度適中👍🏻 旁邊伴有糖漿適合好甜嘅額外再點配
🥰🥰由前菜到甜品都配搭咗軟熟嘅牛油果🥑
一向都鍾意食牛油果嘅我當然要去試吓啦
當中我最鍾意嘅就係
🥑Avo Bun Lobster 🦞
外層用咗牛油果代替漢堡包😍,
🥑Rainbow Fish Bowl
🥑Chicken Avocado Toast
雞胸肉灑上佐自家調味配料配搭牛油果粒,味濃特出
🥑 Tiramisu Green
用牛油果打成嘅Cream 口感幼滑,
🥑Choco Avo Brownie
估唔到Brownie都可以配搭牛油果😍