2024-10-03
任食火鍋食嚟食去都係幾間連鎖店,所以今次朋友就提議試吓啲新嘢。我哋就近近地喺旺角搵咗間無限時火鍋放題試吓。一去到舖頭店員就好熱烈歡迎我哋啦,仲提供埋圍裙俾我哋打邊爐門口已經大大隻寫住無限時放題,餐廳一共有三個套餐。感覺三個套餐之間嘅差額唔算好多,所以我哋就揀咗最多嘢食嘅set C湯底就揀咗胡椒豬肚湯底非常足料喎,好多豬肚本身已經有好多款肉類同埋海鮮,我哋就梗係主打食牛肉啦!牛肉嘅選擇真係好多,連a4和牛都有好幾個部位可以揀。我自己就最鍾意食a4後腿肉同埋肩胛肉眼!牛味濃郁之餘軟度適中嘢飲櫃亦都好大有好多唔同嘅選擇,包括汽水同埋唔同種類嘅茶。啲牛肉燙幾下就食得啦,唔好浪費咗啲咁靚嘅牛肉除咗用手機點餐揀牛肉海鮮之外,仲可以出去自助吧飲食㗎。例如係啲蔬菜同埋丸等等,公仔麵仲有辛辣麵㖭啊!當然唔少得有自助調味料吧除咗最常用嘅辣椒香蔥芫荽,仲有其他醬料。自助吧區除咗一啲火鍋料同埋飲品之外,佢仲有啲小食可以俾客人任食~有青瓜同埋雲耳,仲有一啲炸物。等緊火鍋嘅時間都可以食住呢啲前菜先總括嚟講呢間火鍋店比起連鎖嘅選擇更多,價錢仲要更平。去開旺角想打邊爐可以一戰
我自己就最鍾意食a4後腿肉同埋肩胛肉眼!牛味濃郁之餘軟度適中 嘢飲櫃亦都好大有好多唔同嘅選擇,包括汽水同埋唔同種類嘅茶。
啲牛肉燙幾下就食得啦,唔好浪費咗啲咁靚嘅牛肉