2018-08-30
大角咀周圍都隱藏著好多美食,而且都係小店用心經營,所以質素都很好。今日同朋友行完奧海城決定再去發掘一下!就係博文街見到有間好靚既西餐廳,裡面都坐滿了外國人,好似去左外國咁。餐廳叫做 “starry night🌌🌉”,播著舒服的音樂,都放滿了不同的藝術油畫,連枱和椅子都散發出藝術色彩。餐廳職員服務也很有禮!🖼🎨很適合和朋友來這裡談天共餐。另一個特別原因吸引到我是 :這餐廳除了西餐外,還有牛扒放題🐂價錢只係$298位,可以任食前菜小食及重1kg的T骨牛扒!😱!出面吃一塊普通size牛扒都差不多這價錢!還要這麼大塊的T骨牛,我想要過600-700了吧!這麼便宜!😚太吸引了!而佢的前菜小食全部質素都很好,一點也不馬虎:🥔薯蓉🥔:這個薯蓉真的要吃!做到好滑溜而且薯味好重!個口感好實在又香濃!要 encore 添呀!🤤🥗凱撒沙律🥗田園沙律:食咁多肉類當然要叫食多d蔬菜!佢既沙律都做得很不錯 很足料。尤其凱撒沙律很好吃😋。蔬菜都很清爽新鮮!配埋芝士片同麵包粒一起吃,口感豐富很清新!🥗 🍯焦糖南瓜🎃:第一次吃焦糖配落南瓜,原來都幾match!雙重既甜味,南瓜亦先炸好。食落好香脆可口!又不會覺得太甜!🍯
今日同朋友行完奧海城決定再去發掘一下!
🖼🎨很適合和朋友來這裡談天共餐。
出面吃一塊普通size牛扒都差不多這價錢!
還要這麼大塊的T骨牛,我想要過600-700了吧!
這麼便宜!😚太吸引了!
而佢的前菜小食全部質素都很好,一點也不馬虎:
🥗凱撒沙律🥗田園沙律:
食咁多肉類當然要叫食多d蔬菜!
佢既沙律都做得很不錯 很足料。
尤其凱撒沙律很好吃😋。
食落好香脆可口!又不會覺得太甜!🍯
🧀芝士薯條🍟:芝士配著薯條,不用說。根本就是完美配搭 🤤🤤香濃芝士,熱辣辣即炸薯條 ,真係令人食唔停口!🤤🤤
🐂主角來了!🐂
哇!一黎度見到真係好驚訝!
第一次食 仲大過手掌🖐既T骨牛扒🐂
Size真係太誇張!!😱😱
咁厚肉真係好高難度去處理👨🍳!
本身都驚會整得太熟,不抱太高期望!
點知👨🍳又做得幾出色!生熟程度岩岩好!⏳⌛
T骨牛扒雖然好厚,但唔會好難切開。
仲帶有脂肪,令到成塊牛扒更加香!
牛扒肉質夠嫩,牛味亦好重!
牛味重是T骨的特點吧!👍😋
還叫了一杯:白桃檸檬特飲 🍹解解膩
雖然說是牛扒放題,可以任叫。但兩個女仔胃口還是不夠大,一塊T骨牛已經K.O再我地 🤤太唔爭氣!
聽說有客人最厲害叫了4份T骨牛扒!真係太厲害!😱
自認胃口大的你,也去挑戰一下吧!
真心覺得吃一塊都已經翻本了!
下次有機會再來挑戰😋
🌚最後拎了餐廳的卡片😻連張卡片都靚過人🌆好藝術喔!