今日同老婆去咗銅鑼灣食晏,間舖頭名叫做Superdon 門口已經有一個好大塊嘅Menu喺度一目了然。有晒食物相睇同埋價錢,睇啱就即刻入去坐低嗌嘢食唔使煩。我地叫咗一個鵝肝和牛飯丼(老婆超鐘意食鵝肝),一個極上北海道丼(店員さん大推)😋再加一杯巨峰calpis乳酸。每一款丼飯都會陪一碗湯同一個前菜小食,講 下個鵝肝和牛飯先,和牛唔係油脂豐富果一種和牛肉,所以會有咬口不過唔係韌嗰種,配搭已經淋喺上面帶啲甜味嘅醬汁。鵝肝口味超濃郁,但本身唔係鵝肝愛好者所以留返俾老婆食大舊啲😝(老婆好鍾意食)然後就係壽司飯啦!食材分量充足,鋪滿晒喺個飯上面!個海膽真係好好食🤤唔係一般嘅質素,唔會有一大浸勁腥臭味,入口好鮮甜同埋食到少少海水嘅咸味而且分量唔少😋帆立貝又大粒,三文魚子唔會勁腥,再配吞拿魚腩蓉同埋油甘魚刺身,真係超級好味!埋單連加一$397有鵝肝、和牛、鮮味海膽!抵食!

今日同老婆去咗銅鑼灣食晏,間舖頭名叫做Superdon

再加一杯巨峰calpis乳酸。

埋單連加一$397
有鵝肝、和牛、鮮味海膽!抵食!
2023-04-21
  • 特上北海道海鮮丼