2007-04-11 55 瀏覽
3日2夜package額外送客人坐遊艇出海或食high tea;以我地兩個懶人黎講,坐係度食tea比出海好玩,所以無需考慮.....高茶地點剛好係所住房間對落既漪泉吧,夜晚房內都會聽到呢度既歌聲。我地被安排坐係近舞台既梳化,聲浪係較大,可幸菲藉女歌手歌聲不俗,未至於難以忍受。飲品加兩片曲奇餅、兩粒朱古力先送上。凍咖啡味道一般,總算唔會酸;朱古力內裡軟心,又係質素一般,反而曲奇餅尚算香脆,牛油味香;凍檸茶味道比樓下自助餐所送好飲。女侍應一隻碟送上所有食物,我問"點解唔係三層架既?"原來package所送就係以一碟形式,而walk-in客就用三層架,以作識別。食物看似大堆頭,但好食既只佔一小部份!!最好食就係件蘿蔔絲酥餅,起碼熱熱地夠香口;另外三文魚包/tart都還ok,只係圓餅底味道古怪,支持唔到。甜點就以紅豆綠茶卷同朱古力杯杯較好,前者味道ok,後者造型可愛;有件似乎係提拉米蘇物體,成件濕之之,望到都唔敢食。我唔知道正價high tea質素同呢個有無分別,如果質素有別的話,真係唔送好過送;無分別的話,的確唔值$188呢個價錢lu,而且真係唔好食lu。