2017-09-04 1863 瀏覽
我對食野一向都有少少要求,雖不至於揀飲擇食,分量方面就貴精不貴多,款式方面就最好多啲選擇,呢個問題喺人多食飯時都好解決,如果人少想叫多一兩款,又驚食唔曬,所以都幾中意放題。但最近經朋友介紹下,就試左呢間位於銅鑼灣耀華街既私房菜,D嘢幾有特色同埋好食,價錢亦合理,所以想同大家分享下。我哋book咗六點半鐘,上到去都好快就有野食啦!首先上黎既黑椒花膠湯,香味撲鼻,食落味道濃郁,有好多花膠,而且口感滑流,黑椒唔會太辣,味道啱啱好再黎凍蕃茄和冬陰功沙律,番茄清涼爽脆,蔬菜新鮮,配上冬陰功醬,酸酸地非常開胃蝦多士,蝦餅既香氣令人垂涎,賣相亦十分吸引,非常香脆可口,醮D酸甜醬仲好味煙肉石斑柳卷酸薯蓉,煙肉香甜,魚肉好新鮮,酸薯蓉味道幾特別。慢煮加拿大豬扒阿拉絲雞黯然銷魂意粉,意粉加左鵝油煮,入口香滑食落煙靭,份量十足豆腐布丁,香滑得黎不會太甜,食到停唔到口整體而言食物質素不俗,價錢相宜,值得推薦俾大家。
我哋book咗六點半鐘,上到去都好快就有野食啦!

冬陰功沙律

蝦多士

煙肉石斑柳卷酸薯蓉

黯然銷魂意粉

黯然銷魂意粉,意粉加左鵝油煮,入口香滑食落煙靭,份量十足

豆腐布丁

豆腐布丁,香滑得黎不會太甜,食到停唔到口

整體而言食物質素不俗,價錢相宜,值得推薦俾大家。
冬陰功沙律
蝦多士