2021-10-05
🎉10.1假期🎉💙❤️揾咗間有特色的火鍋🍲店,門口都有點古色古香🏮。一段長樓梯上樓,路經的位置就以面譜作裝飾。用膳那層,在角落處放滿了油紙傘☂️,色彩繽紛🌈,好靚,打卡一流😍店舖內有大廳又有幾間房,望落好舒服,坐無虛席。 我哋先點了「大骨百味湯鍋」,湯底好清甜,有紅棗,青瓜同午餐肉😆。🐮出沒注意⚠️,安格斯肥牛、嫩滑牛肉、1米長肥牛、安格斯牛筋丸,通通都好正,人少可以叫半份,試多幾款👍🏻🐏係你至愛,可以自己獨佔全碟🤪,見你食得相當滋味。響鈴可以兩食,已炸脆及配以甜酸醬,落湯當然吸收晒所有湯的精華🥣薯粉仲正,吸收晒所有湯既精華,超好味,但會好飽肚🍜🍺啤酒🍻係打邊爐不可缺少的絕配之一,慢慢食,慢慢飲,咁就坐咗3個幾,差不多4個鐘😆,沒時限真係好👍🏻食物質素好,環境舒服😌,雖然坐長凳,沒有背靠,啲歌🎼又好聽,仲有服務一流👍🏻👍🏻。 服務員💁🏻♂️💁🏻態度好好,招呼一流,解釋清楚,連調味都教曉我倆。 成都特色原來調味係落蠔油麻油,唔落豉油,我仲落大量芫荽同蒜蓉,好好味😋
🐏係你至愛,可以自己獨佔全碟🤪,見你食得相當滋味。
薯粉仲正,吸收晒所有湯既精華,超好味,但會好飽肚🍜