2021-12-14
🦋我幾鍾意食海鮮,但係又唔想咁熱氣打邊爐,最近幾年好興一樣嘢叫做##@蒸海鮮##我就覺得好啱我啦因為有原汁原味.蒸完之後嗰個粥仔仲好有海鮮味, 啱曬同朋友嚟飲下酒happy hour慢慢坐 ,今日點咗個 🦋,專貴海鮮套餐有十樣嘢🦚💗罕有大黃葉蟹🍭膏好多 好鮮甜好鍾意食蟹肉日都好多好香甜 成隻手板咁大啲肉可以慢慢拆食💗太平洋饅頭蟹細細隻不過都好多 蟹膏㗎 🍭💗澳洲青年龍蝦啲海水咁乾淨佢嘅龍蝦都係一樣好鮮甜好彈牙 切開一半加容易了佢出嚟☕ 💗台灣九孔鮑魚非常新鮮 好似食緊廁所咁樣咬落去好咬口好有彈性 🦪💗大西洋野生青口成隻手掌咁大好大隻亦都偏鹹好新鮮 🦪💗紐西蘭刀貝蚌 非常之神奇大大隻成個手板咁樣好味鮮甜都好有咬口 💗韓國興南珍珠蠔🦪非常新鮮牛肉 有啲數未加啲豉油蒜蓉過去就真係好好味唔會腥 好啦海水味呀其實唔使點豉油💗有機蔬菜籃小棠菜呀粟米咁樣最後淆成湯底個煲粥呢就可以🍳👍 last but not least🌽🥦🥬💗椰汁燉燕窩 分量好多想食多幾碗呀
💗罕有大黃葉蟹🍭
💗太平洋饅頭蟹細細隻不過都好多 蟹膏㗎 🍭