2019-11-12 1559 瀏覽
朋友同我都中意麵食,特別是酸辣重口味個種。螺螄粉系我地都中意食既麵食之一,香港唔多舖頭有得食,呢次佢搵左呢間帶我來試下。食店位於女人街旺角威達商業大廈地下,系油麻地A 出口行過來會比較近。我地每人叫左個麵,另外加38蚊任食小食,飲品另外計錢。我要左個柳州螺螄粉,朋友既系桂林米粉。螺螄粉個湯比較清淡,無我想像中酸同濃味,粉都比較軟,本身我系濃味人而且中意比較Q 彈既麵,所以就覺得一般般,中意淡口味既人應該會比較中意。反而朋友個桂林米粉比較啱我口味,因為d 粉比較韌。我覺得小食比較有驚喜,款式都唔少,炸饅頭,炸薯條,黑木耳, 拍青瓜,雞翼尖,長沙黑色臭豆腐,口水雞等等,味道唔錯, 食完仲可以再叫過,但好似系限時1個鐘,所以refill 就趁早。

我地每人叫左個麵,另外加38蚊任食小食,飲品另外計錢。

我要左個柳州螺螄粉,朋友既系桂林米粉。

反而朋友個桂林米粉比較啱我口味,因為d 粉比較韌。

• 桂林米粉
  • 湖南經典黑臭豆腐