2022-08-01
【#熟食中心 】#泉記 今日又去 #渣華道街市 ,原本諗住食粥同腸粉,臨上去之前見到依間泉記個午餐都啱食,所以就臨時轉駄去試吓🤣差唔多十二點幾上到,都幾多人,搵個位坐底,拿拿聲就叫個是日午餐 #茄汁豬扒意粉 🐖🐖🐖$36+2先送一碗 #例湯 ,青紅蘿蔔各一件,有少少咸,都可以接受。#凍檸茶 上檯時幾有趣🤣 三片🍋放係杯口,賣相幾特別😄 不過隊返🍋落去要小心,因為都幾滿,要飲幾啖先,茶底都幾香👍意粉唔係我想像中咁樣🤔 我認為既茄汁意粉應該係撈好咗偏橙色果種,但結果係有點家庭式既蕃茄煮意粉🤣 份量好大碟,有好多件連骨豬扒,都幾大件,食落係炸過既,唔會乾晒,都幾好食👍 意粉軟硬適中做得唔錯。整體杯茶同個午餐都幾好,尤其係豬扒👍👍 有好多人叫佢其他炒粉麵,證明依度出品都唔錯♥佢仲有點心食,價錢都好相宜🤣唯一要挑剔就係個位,餐具同餐牌都比較「笠」,唔算好乾淨😐推介指數:7/10泉記北角渣華道市政大廈2樓@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #北角美食 #炒粉麵 #午餐 #抵食 #hkfoodie
先送一碗 #例湯 ,青紅蘿蔔各一件,有少少咸,都可以接受。
佢仲有點心食,價錢都好相宜🤣
唯一要挑剔就係個位,餐具同餐牌都比較「笠」,唔算好乾淨😐
推介指數:7/10
泉記