2024-08-28
深水埗沙巴泰越館😋 全日精選套餐$58起👍🏻獨家斑蘭巴斯克蛋糕💚😍 勁抵食又有誠意‼️小店主打泰國、越南菜,廚師來自泰國,係正宗泰國菜😎餐廳裝修色彩繽紛,再加埋大象掛飾、越南妹公仔,都幾有東南亞風情~🔸全日精選套餐$58起👍🏻香茅洋蔥牛肉撈檬🐮最抵食嘅係佢哋嘅全日套餐,今次就叫咗香茅洋蔥牛肉撈檬,真心足料,牛肉炒得好香,配料有花生碎、青瓜絲、蘿蔔絲等等,加埋甜酸汁,夏天食勁開胃!套餐包埋嘢飲,仲要無加一👍🏻🔸招牌泰式原條炸魚生菜包💯🐟極力推薦‼️用上原條盲鰽,起埋魚肉,食起嚟啖啖肉,肉質嫩滑。醬汁有少少似冬陰功,酸酸辣辣,特別在仲加咗芒果🥭配搭生菜一齊食,清爽可口。🔸越式蒸粉包唔係間間越南餐廳都有蒸粉包,餡料好飽滿,有蘿蔔、木耳、洋蔥、豬肉等等,口感十分豐富👍🏻🔸泰式生蝦🦐生蝦好新鮮,肉質爽口,夾住蒜頭、辣椒,食親泰國嘢都要叫一碟😝最緊要呢度真係好抵食,只係$68🥹🔸越式滴漏咖啡、菠蘿椰汁冰🍹☕️飲品唔少得越南特色滴漏咖啡,咖啡味濃郁加入煉奶,剛好平衡咗咖啡嘅苦味😋菠蘿椰汁冰,椰香味好出,有少少梳打嘅感覺,好清爽😍🔸斑蘭巴斯克蛋糕💚全港獨家斑蘭巴斯克‼️未搵到其他小店有呢個口味,斑斕味真係好香
🔸全日精選套餐$58起👍🏻香茅洋蔥牛肉撈檬🐮
🔸招牌泰式原條炸魚生菜包💯🐟
🔸越式蒸粉包
🔸泰式生蝦🦐
🔸越式滴漏咖啡、菠蘿椰汁冰🍹☕️
🔸斑蘭巴斯克蛋糕💚
全港獨家斑蘭巴斯克‼️未搵到其他小店有呢個口味,斑斕味真係好香,巴斯克蛋糕嘅質地拿捏得唔錯,雖然未去到流心嘅感覺,但係唔會太實淨,亦食得出芝士嘅味道!完全配合餐廳,東南亞風味😆嚟到真係要叫返件或者外賣返屋企食都得!
📍#沙巴泰越館 (#深水埗美食)
#深水埗 汝州街190號地舖