2019-03-23 587 瀏覽
好欣賞老闆的廚藝,我最喜愛食牛脷,朋友稱我為係牛脷妹,我鍾情食牛脷,去到每一間餐廳,只要嗰間餐廳有牛脷,我都會點來試。食過這間店的牛脷後,相差不多一星期我便會掛住,想去食一次。初時我係一個人去食,然後叫埋我先生一起去食,點知我先生都愛上了這店的咖哩。因為我身邊喜愛食辣或食咖喱的朋友不多,但我見這間店的餐牌有好多其他種類的菜,我好想試試,心想,如果多少少人,可以點多幾款菜試試,因為兩口子,如果點太多菜又吃不下。所以我請了我家人(四位)一起來食,點知我家人都學得好食,尤其是我媽媽,她平日一定要食好野,如果唔新鮮嘅食材佢一定彈三彈四,最記得佢話個豬養湯好飲,咖喱又好食,最勁嘅係佢食得出啲牛你係新鮮買新鮮整。原本當日諗住帶定人去食招牌咖喱雞,但原來係要預早一日打電話去訂,所以留待下一次再去。日後我都會繼續去時去其他菜色,

日後我都會繼續去時去其他菜色,
2019-03-17
  • 豬潤湯