天朗氣清 行完山同朋友在東涌的小村落尋找美食 環境非常舒適 餐廳設有戶外和戶內座位 若有寵物同行 建議可坐戶外位置 可以與毛孩兒一起用餐 這裏還有免費泊車 非常好炎炎夏日我同朋友一人叫咗一杯生啤 涼浸浸凍冰冰 真係大快朵頤 把酒談心 環境舒適又寧靜 真是一個用餐的好地方青木瓜沙律$80 木瓜絲切得好幼細 口感非常爽脆清甜 醬汁酸酸may may好開胃 仲有原隻大蝦啖啖肉 爽口又彈牙燒牛肉$80 分量好多 好大碟 超抵食 牛肉燒得一啲都唔乾 有陣陣燒烤味道 肉汁豐富 而且肉質淋滑 又帶點咬口 肉味濃郁 沒有半點雪藏肉味燒大蝦$188/3隻 隻隻大個手板 好巨型 廚師好細心已經去除蝦腸 並加入蒜蓉 燒到香噴噴 蝦肉紮實爽口彈牙 味道鮮甜可口 非常新鮮綠咖哩雞$80 泰式香料味道剛好 唔會咁過㗎呢嘅味道 反而可以提升成個菜式嘅層次感 主菜係雞肉 另外加入大量蔬菜配料 例如茄子,豆角...有菜又有肉 夠曬豐富蒜蓉包$28 烘到脆卜卜 蒜蓉和牛油的味道 香噴噴 用嚟點咖哩食 簡直係一流 麵包吸收曬咖哩嘅醬汁精華 真是讓我停不下口估唔到一個細細嘅村落 有一間咁正宗又咁抵食嘅泰國餐廳 這裏的菜色多樣

估唔到一個細細嘅村落 有一間咁正宗又咁抵食嘅泰國餐廳 這裏的菜色多樣化 沙律前菜,串燒,炒粉麵飯,海鮮蔬菜甜品一應俱全 重點係價錢合理份量多 值得推介