2020-01-13
堡壘街很少經過,因為要上一條小斜路,但如果在巿區要大街大巷食野,都好難坐得舒服,畢竟租金太高.....所以能吸引我的,大多都比較隱世😳我寧願付出多一點,坐得舒服一點,狼吞虎嚥急住走,食龍肉都無味,做野都咁忙了....(當然,黃店我都係會試下)午巿,可能因為附近有學校,有一些是學生家長,反而OL少一點。一點半來到,不用等位,坐得舒服,坐係我左邊正好是律師&醫生媽媽。她們都對食物讚不絕口。廚房非常貼心,為她們兒子送甜品,好識留客。我一坐下,待應笑著過來,非常禮貌,自運動以來,總覺得黃店的服務態度大多比較好。 餐湯麵包是高水準之作,會想添食。 香口,但因為餐湯已用完,成份深炸物咁上菜就比較乾....可能少少overcook, 但以呢個價錢,我覺得已算值回票價有餘,有人share就更好。
所以能吸引我的,大多都比較隱世😳
(當然,黃店我都係會試下)
廚房非常貼心,為她們兒子送甜品,好識留客。
餐湯麵包是高水準之作,會想添食。