2018-10-10 32 瀏覽
餐廳設計以藍白色為主 連杯枱墊都係同色調 令人覺得好舒服今次叫咗兩個dinner set 有湯有沙律又有野飲 認真抵食今日嘅餐湯係 周打蜆湯平時飲開啲餐嘅白湯都係好重忌廉但呢間餐廳個湯口感細膩入面嘅蜆並唔係細細粒每一淡湯都食到蜆肉嘅鮮味一黎個湯就出乎我意料令我更加期待之後嘅食品是日沙律係 煙三文魚藜麥沙律沙律十分新鮮爽脆 加上煙煙韌韌嘅藜麥同沙律醋重點係塊煙三文魚好大塊好鮮 唔會得個死鹹同寧寧碎碎 十分認真呢個沙律唔好似平時咁個感覺食緊草咁係真係真正沙律 食主食前 清新一下 黎到主食首先係香草三文魚意大利飯($168)食落忌廉同香草唔會互相蓋過對方既味 飯係有口感!三文魚煮得啱啱好 仲有啲水份 而佢冇咩調味 但因為本身個飯味道嘅層次已經好足夠 所以香草忌廉、三文魚、頭上嘅芝士碎同飯香既調味同配搭十分之出色即使食完全碟都唔會覺得膩特上美國極黑1855肉眼扒配乾蔥紅酒汁($248)意大利飯已經夠出色 冇諗過個肉眼扒我地叫七成熟肉眼扒好嫩 油脂啱啱好 一入口外皮香脆之後油脂同牛油溶埋一體 充滿喺個口中 再配上佢嘅汁 令肉嘅鮮味提升 即使去到後尾 扒開始凍 但佢嘅味道都保持到仲有嘅係個薯蓉係用
餐廳設計以藍白色為主 連杯枱墊都係同色調 令人覺得好舒服

係真係真正沙律

食主食前 清新一下

黎到主食
首先係
香草三文魚意大利飯($168)
香草三文魚忌廉汁意大利飯

食落忌廉同香草唔會互相蓋過對方既味 飯係有口感!
即使食完全碟都唔會覺得膩

特上美國極黑1855肉眼扒
配乾蔥紅酒汁($248)
特上極黑1855肉眼扒配乾蔥紅酒汁

意大利飯已經夠出色 冇諗過個肉眼扒
我地叫七成熟
再配上佢嘅汁 令肉嘅鮮味提升
即使去到後尾 扒開始凍 但佢嘅味道都保持到
仲有嘅係個薯蓉係用真正嘅薯仔整 唔係用粉溝 薯蓉之間仲有啲薯仔粒

份量大 因為太好味 兩個女仔冇停過咁食同埋以前食意大利飯同扒都會滯住滯住好辛苦 但今次冇!!仲要十分之滿足
一定會再黎食
2018-10-08