2018-11-14
今日晚上同朋友行完尖沙咀 黎到朋友推薦既法國菜餐廳 一出𨋢已經覺得好得意 同個名一樣 有魔衣櫥既感覺 而入到去 又係另一個感受— — 環境好靚 好有格調 有個大玻璃窗睇到尖沙咀既街景餐牌設計亦幾有心思餐廳職員好用心介紹佢地既期間限定菜式最後我地叫左5個dishes 同一杯橙汁,普遍上菜速度都幾快,係其中一個主菜要等比較耐,職員都好誠懇咁同我地解釋原因,仲送左杯果汁比我地表示歉意 ,真係好有心,係香港好難得有咁好既服務態度第一道菜係前菜既忌廉法國藍青口,呢個真係勁驚喜,因為佢既忌廉汁真係整得好好味,一粒粒咁連湯入口真係味蕾既享受青口亦幾嫩滑,有海水味,好驚喜係我最鐘意既dish之後就係Mushroom Cappuccino, 賣相好靚 湯既菇味都好香 口感上因為有啲泡 好特別 羊肉同羊肉腸 每一口都係肥美嫩滑既羊肉同濃濃既肉汁羊肉腸亦好香 羊味好出 濃得黎啱啱好 唔會over, 鐘意食羊既人一定會鐘意期間限定既菜式係鵪鶉入面有risotto 原隻上菜後 職員會幫你切開 就會見到入面既Risotto啦 肉質頗滑 醬汁味道濃得黎唔會過火 Risotto口感控制得都ok 飯粒內半生熟 不過個人
之後就係Mushroom Cappuccino,
賣相好靚 湯既菇味都好香 口感上因為有啲泡 好特別
羊肉同羊肉腸
每一口都係肥美嫩滑既羊肉同濃濃既肉汁
期間限定既菜式
係鵪鶉入面有risotto
原隻上菜後 職員會幫你切開 就會見到入面既Risotto啦 肉質頗滑 醬汁味道濃得黎唔會過火 Risotto口感控制得都ok 飯粒內半生熟 不過個人覺得有點偏向太生 再熟dd口感彈牙d會更正~
甜品雖然表面睇好似普通泡芺 但食落就feel到分別 入面係包住香濃足料既朱古力cream
最後埋單900
兩個人食 份量夠我地食到飽一飽
而且夠曬滋味 好滿足既一餐!會再黎!