2023-01-22
喺Openrice book 年三十食lunch buffet, 搶到85折,折左連加一$426/人。但平時好似都有88折。lunch buffet 有2 round, 第二round 2-4:00,幾好食完都飽晒dinner 都唔使食👍🏻又無乜人唔使排隊👍🏻Lunch buffet 居然都有生蠔🦪😯幾好,不過細左d無乜味,不過不失咁啦。海鮮仲有龍蝦🦞拑,蝦🦐,青口同螺🐚。全部都由職員夾比你無得自己夾。龍蝦拑食左兩隻,一隻ok,另一隻似唔特別新鮮,個殼難夾爆同肉好咸。似乎睇你好唔好彩。蝦🦐就so far 都ok新鮮肉實淨無話痴殼👍🏻刺身算多款,三文魚,鯛魚,北寄貝,希靈魚同八爪魚。三文魚佢都切得厚都算新鮮,北寄貝都ok。👍🏻鯛魚唔記得左第二round 拎,激死🥺熟食都多,牛排🥩ok唔un 又有味(食過其他有d無味既),佢有黑椒汁同燒汁揀,除左芥末仲有粉紅鹽點,呢樣幾好👍🏻豬手都好食。巴東牛肉我朋友話ok入味,但我可能擺到凍左先食就覺得咸左少少,但都ok。仲有燒茄子水同水牛城雞翼都ok,雞翼似pizza hut 隻辣雞翼我鐘意。😋唯一係有個唔記得咩粉絲蒸魚,魚肉好焾好爛下,仲有陣蝦餃味唔
唯一係有個唔記得咩粉絲蒸魚,魚肉好焾好爛下,仲有陣蝦餃味唔知點解😂
仲有好多熟食不過我太飽無試晒
甜品比想像中多款,同唔算太甜幾surprised👍🏻
最好味有個榴槤麵包布甸,佢有熱燈照住我食時個包係脆既,裏面d榴槤布甸都好正🤤鐘意榴槤必試!仲有隻朱古力mochi 好味都有食😋另外有個紫薯撻細細件但賣相幾靚,又唔太甜唔漏,推薦!仲有個黑炭芝麻(黑色嗰粒)幾特別要試下👍🏻
個開心果唔知咩莓泡芙(有隻蝴蝶🦋嗰個)味道都可以不過mainly for打卡🤭,綠茶嗰個cake 都係for 打卡,但味道就一般了。一杯嗰個係哈密瓜🍈唔知寒天定啫喱,一般可唔使試😅
另外就係movenpick雪糕,都算多味,食左三球😁。有d buffet 只有d唔好食既士多啤梨🍓味之類,呢度有大路vanilla, mint chocolate, Swiss chocolate,仲有幾隻味但個胃無位食了👍🏻p.s.佢雪櫃唔知係咪唔夠凍,d雪糕唔係好凍少少想融咁,但我就係鐘意近乎融既雪糕覺得會滑d😋但食完到夜晚都無肚痛😂