2009-11-07
每次行過都會被五顏六色的sticks吸引住,見到買3送1,決定買!因為還有幾個鐘才回家,盒裝無咁容易傾倒。可惜店員堅持,買五條,先至可以俾盒裝。精心挑選了:莫加杏仁Mocha Almond$14,為減少甜度,已將焦糖勃走,但都好甜,唔似mocha味,似咖啡味,感覺求求其其咁。Tiramisu Chocolate$15,似乎有栗子層,夾Tiramisu都ok好食。蘋果Tarte Tatin($18free),好似食蘋果布甸咁,所以第一啖都有d驚喜,但食食吓,又覺太甜。朱古力Shanti Chocolate$12,廉價朱古力味,麻麻。食完晒,邊件最好?好難講,因為食完真係無乜感覺,只係覺得甜,同埋只顧玩「別具一格」,不顧內涵優劣。食完一次真係唔洗再諗喇。