旺角真係食到唔知再食好,有時想搵啲靜靜地可姒坐耐啲既地方都真係…有點難度…朋友提議去樓上cafe,又係令一個難題,旺角幾百間樓上cafe,點揀?最後行到勊就上左呢間cafe,純粹因為望上去見到佢個招牌哈哈。上到去發覺原來是蠻暗的環境,很有氣氛呀~基本上都係sofa坐位,所以坐得舒服,很隨心地就叫了最愛的卡邦尼長通粉,長通粉很吸汁,而汁很非常夠,因為有些人整會完全冇汁可吸,長通粉更度剛好,不錯吃。焗天使麵要讚,因為加左告拿魚仲有芝士但竟然一點都唔咸,同樣地都好夠汁,食得好舒服。薯條呢一環真係去邊間cafe都要叫,因為唔同cafe的做法會唔同,炸得脆唔脆同新唔新鮮真係好重要,今次呢個黑松露薯條完全冇令我失望!好脆好熱辣辣,勁食勁食停唔到~飲品就沙冰類真心不錯,叫左個oreo沙冰,oreao味好重又唔甜;不過個朱古力就爭啲,好甜又好假個味,佢話特濃但唔夠濃,有待改善。加錢就可以叫甜品,忍唔住叫左芝士蛋糕同心太軟,兩樣都好出色,我覺得好味個咸點~芝士味超濃~質地好棉好正~心太軟焗得剛剛好,黑朱古力醬流出黎好治癒
卡邦尼長通粉

呑拿魚焗天使麵

黑松露薯條

朱古力

芝士蛋糕

心太軟

心太軟焗得剛剛好,黑朱古力醬流出黎好治癒
卡邦尼長通粉
呑拿魚焗天使麵