2023-04-30 34 瀏覽
其實我係一個蛋糕愛好者, 好鍾意周圍搵啲特別的蛋糕食,今次我係觀塘搵到一間好出色的蛋糕小店😋 試過佢地的蛋糕之後覺得好驚喜,一定要推介俾大家試下😝我買左一個招牌海鹽焦糖配伯爵茶戚風蛋糕🎂 呢款係佢地一款招牌的蛋糕黎的😍 佢地的忌廉好輕盈,唔會食到好漏🤤 而且甜度唔高,好岩我食😉蛋糕方面分左好多層次, 有伯爵菜奶凍,伯爵茶戚風,朱古力可可脆米醬,自家製海鹽焦糖忌廉,仲有一包另外跟埋的焦糖脆脆😜食落有好多唔同的口感,而伯爵茶的味道都好出,好清新🥳 焦糖脆脆另上唔會令到啲脆脆諗晒,食落會好脆口😎 而佢的味道同我地平時食的焦糖脆脆好唔同,會有啲好重的蜜糖味,好特別同埋俾我的感覺會健康啲🤩整體而然,我覺得個蛋糕好特別,一次可以食到唔同的口感,而且店主控制糖度控制得好好👍 焦糖脆脆都同外面食果啲好唔同,好值得一試🤩Kiuki Sweet Bakery (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈4樓17號舖

Kiuki Sweet Bakery (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈4樓17號舖