2021-06-06
朋友的生日願望,是可以優雅地韓烤。 網上搜尋人氣韓烤店,炑八也是人氣滿滿的。最後決定選擇將軍澳分店, 地方闊落樓底高, 主角當然會滿意😁😁選擇種類很多, 選擇了和牛牛舌勝燒套餐, 擺盤非常漂亮, 牛牛造型托盤 得意可愛, 用嚟打卡 就最好不過。 有好幾款精選 烤肉, 仲有最鍾意的大啡菇😍。韓牛前胸肉+霜降牛小排油脂分佈平均 肉味香濃, 唔需要特別嘅醃製, 肉味已經非常突出, 霜降牛小排肉質淋滑 ,油脂香氣吸引。 韓牛質素真的不錯, 牛肉彈性和味道都比其他肉類質素佳。大八爪魚八爪魚 大大隻, 要注意不要 烤太耐, 烤得微微金黃之後就可以剪開, 肉質轉白後,然後每條觸鬚感覺有少少微燶,就可以食用啦。 八爪魚彈牙爽口, 記得點 韓國辣椒醬就最好味。牛舌+護心肉+豬梅花肉牛舌 厚薄程度適中, 慢慢烤到兩邊金黃, 再加少許 胡椒鹽, 脆彈口感 非常回味。護心肉和豬梅花肉, 要烤的時間就比較長, 醃製過的護心肉, 非常入味, 要生菜包著一起吃 更顯清新。大啡菇+日式南瓜+蔬菜沙律除了肉類之外當然少不了蔬菜, 大啡菇和日式南瓜香烤之後, 配搭生菜沙律一起吃會更加美味。 甜蜜蜜芒果梳打完美的一餐當然要
選擇種類很多, 選擇了和牛牛舌勝燒套餐
韓牛前胸肉+霜降牛小排
大八爪魚
牛舌+護心肉+豬梅花肉
大啡菇+日式南瓜+蔬菜沙律
甜蜜蜜芒果梳打
完美的一餐當然要配搭精彩的飲品, 甜蜜芒果梳打,外型已經一百分😍😍😍
真.芒果肉, 新鮮香甜又多汁, 而且梳打唔會太甜, 芒果味香濃, 消暑又解渴。