2008-08-30
千揀萬揀﹐法國野意大利野全部都唔岩呢排既胃口﹐最後揀左黎呢度食海鮮﹗先黎既係一個送既例湯(無論係一個人黎定係成班人黎距都會送俾你﹐幾好 ^ ^)﹐係青籮白雞腳豬骨。呢個幾有驚喜﹐飲落去好甜﹐但又飲唔出有咩味精﹐感覺十分足料。發現湯渣入面有腩肉﹐好淋﹐點少少豉油﹐好食﹗豉椒蟶子(3.5分)﹕因為怕兩個人食唔晒個蟶子皇﹐所以嗌左細果隻﹐蟶子肉好甜﹐不過唔知係咪掛住影相﹐食時已經凍凍地喇... 熱食應該好味D椒鹽鮮魷(4分)﹕我對呢味菜會有偏心﹐因為係我既最愛 ^ ^ 但距真係好好味﹗男友都話好食﹗外脆內軟﹐而且炸漿很薄﹐正﹗蠔餅(4分)﹕男友最鐘意呢味。炸得幾香口﹐唔油膩﹐D 蠔仔幾鮮甜﹐好食。食完後仲有飯後生果盤﹐有哈密瓜西瓜木瓜﹐但食到木瓜有 D 輕微苦苦地。埋單175﹐幾抵食。環境雖然麻麻﹐但食物質素有水準﹗呢度份量係比較多﹐適合多D人一齊黎食。有機會會再黎試下其他野 ^ ^祝我生日快樂!
祝我生日快樂!